"; echo "\n\r"; ?>

Software pentru afisarea grafica a bazelor de date

Tehnologii: C# .NET, SQL, ODBC, Access, Excel

"; echo "\n\r"; ?>

Sumar

Reprezentarea grafica a valorilor inregistrate intr-o baza de date este necesara pentru analiza eficienta a unui proces. Programul DBView permite afisarea valorilor inregistrate in baze de date tip Access. Programul dispune de functie de Zoom cu rotita mouse-ului, schimbarea culorii liniilor trasate pe grafic, salvarea configuratiei care este afisata in 6 seturi de parametri, tiparirea catre imprimanta sistemului sau in format PDF a graficului, exportul in format HTML si Excel a datelor inregistrate si multe alte functii utile.

Dezvoltarea acestui software a pornit de la necesitatea afisarii datelor inregistrate in cadrul sistemelor de automatizare a proceselor de uscare, dar multe alte procese pot beneficia de acest program.

Utilitate

Programul se utilizeaza pentru afisarea datelor inregistrate in baze de date de tip Access reprezentate prin valori numerice si inregistrate conform unor reguli stabilite. Poate fi utilizat pentru afisarea valorilor parametrilor de: temperatura, umiditate, timp, presiune, viteza si multe altele. Versiunea prezentata poate afisa grafic pana la 8 valori, dar exista de asemenea posibilitatea modificarii acestui numar.

Mod de livrare

Produsul software se livreaza sub forma de program executabil (*.exe). .NET 4.5 minim

 

Interfata grafica si modul de utilizare

Pentru configurarea programului sunt necesare cateva date cum ar fi: o baza de date "DB Example" din care se va extrage 'harta' acesteia. Aceasta se selecteaza dintr-un director care contine bazele de date care se vor prelucra. Tabelul care contine informatiile inregistrate se va celecta in campul "DB Table Name". De asemenea pentru sortarea informatiilor in ordinea inregistrarii este necesara o coloana in acel tabel care sa contina Data si Ora inregistrarii: "DB Date Time Name". Pentru a putea fi sortate in ordine, numele bazelor de date vor fi sub forma: YYYYMMDDHHMMSS-NumeBazaDate. Daca se doreste incarcarea automata a ultimei baze de date salvata se va selecta "Auto Load latest DB on Start". Daca se doreste incarcarea graficului dupa selectarea bazei de date se va selecta "Auto Load on Select".

Pentru salvarea setului de parametri afisati de apasa Click Dreapta pe mouse si se confirma actiunea.

Pentru stergerea unei baze de date din folder se apasa Delete. Atentie! Baza de date este stearsa definitiv!

Pentru utilizarea functiei de export in Excel, aplicatia Microsoft Excel trebuie sa fie instalata pe calculatorul pe care ruleaza aplicatia. Daca nu aveti aceasta aplicatie instalata puteti utiliza functia de export in HTML. Valorile pot fi apoi importate in Excel.