"; echo "\n\r"; ?>

Sistem Cheama Ospatar cu Meniu si sistem de Review

Tehnologii: C#, ASP.NET, HTML, CSS

"; echo "\n\r"; ?>

Sumar

Un server web poate avea momente in care nu finctioneaza, fie din cauza unei erori, fie din cauza retelei sau din alte motive. Aplicatia prezentata monitorizeaza functionarea unui server web prin interogarea periodica a acestuia si controleaza un browser, Chrome in cazul de fata, in asa fel incat pe ecranul utilizatorului sa existe mereu informatii utile afisate.

 

Utilitate

Sistem Cheama Ospatar cu Meniu ruleaza ca o aplicatie WEB pe un server intern al unui restaurant. In cazul in care serverul nu mai este disponibil browserul va afisa dupa un timp o eroare de conexiune. Aplicatia Remote Device Manager excuta interogari periodice catre server si stabileste daca acesta fucntioneaza. In cazul in care serverul nu raspunde in timp util, aplicatia reporneste browserul cu alti parametri in asa fel incat sa fie afisata o pagina locala stocata pe dispozitiv.

 

Mod de livrare

Aplicatia se livreaza sub forma de installer pentru Windows. De asemena aceasta neceista ca un browser, de preferat Chrome, sa fie instalat pe dispoztiv.

 

Modul de utilizare

Dupa instalare vor trebui configurate cateva campuri in fereastra aplicatiei. La prima pornire aplicatia cauta locatie unde este instalat browserul chrome. Daca browserul nu este gasit in locatiile cunoscute, o locatie "default" este incarcata. Browserul poate fi pornit fie prin referinta la executabil, fie prin referinta la un shortcut. Parametrii de pornire ai browserului se configureaza in functie de utilizarea acestuia. In cazul nostru trebuie ca browserul sa functioneze in modul "-kiosk -fullscreen" pentru a nu permite utilizatorilor sa intervina asupra dispozitivelor. Adresa serveruluicare va fi verificat este apoi configutata. Pentru cazul de fata, este necesara afisarea unor imagini pe ecran in cazul in care serverul nu functioneaza. Aceste imagini se descarca de pe server din folderul configurat in campul "Image Folder" si se apasa butnoul "Download" pentru a fi copiate local.In continuare parametrii de timeout sunt configurati. Locatia paginii care va fi afisata in cazul pierderii conectivitatii cu serverul este configurata in campul "Local URL".

Implementarea software

Aplicatia a fost dezvoltata in C# si ruleaza pe Microsoft Windows.